Κυριακή, Ιουνίου 04, 2006

Σωστοί οι Γερμανοί (οκ, kidding)

Σήμερα το πρωί είχα μνημόσυνο. 40 μέρες της προγιαγιάς μου. Δεν πήγα στην εκκλησία, με τίποτα δε θα πήγαινα, πήγαμε όμως μετά οικογενειακώς στον τάφο της... Γιατί το νεκροταφείο είναι μακράν το πιο όμορφο μέρος σε αυτή την πόλη; Ίσως για να μας υπενθυμίζει ότι ο θάνατος είναι η μόνη λύτρωση εδώ... Τέσπα. Ο τάφος της λίγο παράξενος... Ο άντρας της 1902-1960, εκείνη 1902-2006. Άραγε τον πέθανε τον άνθρωπο; Δεν ξέρω, δεν την γνώρισα... Τα τελευταία 15 χρόνια ήταν στο κρεβάτι, χωρίς επαφή με το περιβάλλον. Έπαθε εγκεφαλικό και δε συνήλθε ποτέ.
Πήγα και στον τάφο του παππού μου, που πέθανε όταν ήμουνα 2 χρονών. Λείπανε πράγματα... πόσο ΜΑΛΑΚΑΣ πρέπει να είναι κάποιος για να κλέψει από το νεκροταφείο; Δίπλα του ήταν δυο τάφοι δύο νέων ανθρώπων, 18 και 22, νεκρών σε τροχαία... Και ο τάφος ενός πρώην Γερμανού στρατιώτη, ήρωα του πολέμου που έσωσε την πόλη, εμποδίζοντας το γερμανικό σχέδιο να την ζώσουν με εκρηκτικά και να την ανατινάξουν όταν υποχωρούσαν. Κι ενώ ο πατέρας μου διηγούνταν στα μικρά την ιστορία, πετάγομαι εγώ για τους Γερμανούς: ν' αγιάσει το χέρι τους. Με αγριοκοίταξαν όλοι και βάλαμε τα γέλια. Μετά ο τύπος βγήκε με τους αντάρτες στο βουνό και ταλαιπωρήθηκε πολύ... Ξαναπετάγομαι εγώ "ε να μην την έκανε τη μαλακία, δεν του φταίει κανείς". ΟΚ μαζεύτηκα... αλλά είχε πλάκα.

9 σχόλια:

Μαύρο πρόβατο είπε...

Καλή βδομάδα,
πώς πήγε λοιπόν με τα μαθηματικά; Όλα καλά (I hope);

Ανώνυμος είπε...

Oi nazi den einai pragmata gia na asteieyesai,skepsou posous athoous anthropous afanisan

Sunflyer είπε...

Μαύρο πρόβατο ασ'τα να παν στο διάολο... :( Δηλαδή ένα 13-14, αλλά δεν αρκεί αυτό με τίποτα! :( Στους γονείς μου τουλάχιστον.

Ωωωω ο πρώτος ανώνυμος! Αναβαθμίστηκα ως μπλόγκερ! :Ρ

Ανώνυμε ο παππούς μου ήταν αντάρτης, την τελευταία στιγμή γλίτωσε από το απόσπασμα. Ξέρω τι σημαίνουν οι ναζί... Καθένας έχει τα όριά του για το τι είναι ανεκτό και τι όχι.

Μαύρο πρόβατο είπε...

Κοίτα, αν έχεις όρεξη για "θετικές επιστήμες" ή πολυτεχνείο, πρέπει να κάτσεις να βελτιωθείς. Πανεύκολο, αν σ'αρέσει. Αν πάλι το βλέπεις πιό πολύ για θεωρητικά, μια χαρά είναι. (Βέβαια δεν ξέρω πια και τι ύλη κάνετε του χρόνου, αλλά αν είναι η ίδια όπως πριν από 800 χρόνια που ήμουνα στη θέση σου, δηλ. λογική, αξιώματα-θεμελίωση των πραγματικών αριθμών, εξισώσεις β'βαθμού και γραμμικά συστήματα + το πιό δύσκολο=ευκλείδεια γεωμετρία, είναι ύλη-κλειδί για καλή σχολή στο πανεπιστήμιο αργότερα. Με καλή δουλειά θα τα παίζεις στα δάχτυλα και θα είσαι πολύ καλός τα υπόλοιπα χρόνια χωρίς άγχος και με ρεγουλαρισμένο διάβασμα!).

Τώρα αν δε σου λένε οι σπουδές (με τίποτα δε σου φαίνεται πάντως, γι αυτό προεξοφλώ οτι ενδιαφέρεσαι για πανεπιστήμιο), χρειάζεται να ασχολείσαι λιγότερο ;-)
Καλό κουράγιο!

loretta είπε...

Είναι κάτι στιγμές που το μαύρο χιούμορ δε βρίσκει ανταπόκριση...

Sunflyer είπε...

Κι εσύ loretta; :(
ΟΚ τότε... Ειλικρινά συγγνώμη σε όποιος προσέβαλλα με το αστείο...

loretta είπε...

Δε με κατάλαβες... δεν εννοούσα οτι δε βρήκε σε μένα ανταπόκριση. Απλά το έγραψα έτσι γιατί μου έχει συμβεί κι εμένα και ήταν γενική η διαπίστωση. Πετάς το αστείο σου και πέφτει σε ένα τοίχο παγωμάρας (βλέπε Τσάντλερ σε συνέντευξη για δουλεια κλπ). My life's story δηλαδή. Χαχα.

YO!Reeka's είπε...

χεχεχεχψε όταν ήμουν μικρός και πήγαινα στα μνήματα (έτσι τα λένε στη Μακεδονία) με τη γιαγιά για τον παππού, έβλεπα μετά στον ύπνο μου τους τάφους και τις φωτο των πεθαμένων χαχαχα
πάντως τα νεκροταφεία όντως είναι μέρη που διαβάζεις την ιστορία ενός μέρους

Sunflyer είπε...

Μαύρο πρόβατο δεν έχω τίποτα να πω... Σκύβω το κεφάλι ντροπιασμένος. Ευχαριστώ...

loretta heh, ούτε εγώ το παθαίνω πρώτη φορά...

gelial εγώ είδα τόσους οικογενειακούς τάφους (κάναμε ξενάγηση σε όλους τους κλάδους της οικογένειάς μου από τον προ-προ-πάππου και μετά) που μάλλον βαρετό κατάντησε παρά τρομακτικό...

eXTReMe Tracker