Σάββατο, Μαρτίου 10, 2007

Λευκά Θρανία

"Μα σας αρέσει να μπαίνετε στην αίθουσα και να βλέπετε τέτοια πράγματα;" ουρλιάζει έξαλλος και κατακόκκινος ένας ανεκδιήγητος καθηγητής.
Γιά τί φριχτά τερατουργήματα μιλάει άραγε;
Στίχοι τραγουδιών. Σήματα ομάδων. Σκιτσάκια. Βρισιές. Ότι έχει γραφτεί ποτέ σε χαρτί, έχει γραφτεί και στα θρανία.
"Μα σας αρέσει να μπαίνετε στην αίθουσα και να βλέπετε τέτοια πράγματα;" ξαναουρλιάζει έξαλλος και κατακόκκινος ο ανεκδιήγητος καθηγητής.
Να βλέπουμε τι ακριβώς; Μια μικρή, απαγορευμένη πινελιά χρώματος στο απόλυτο γκρίζο;
"Μα δεν προτιμάτε να μπαίνετε στην αίθουσα και να βλέπετε τα θρανία λευκά;" συνεχίζει το βιολί του ο ανεκδιήγητος καθηγητής.
Οι τοίχοι λευκοί, ο πίνακας λευκός, τα θρανία λευκά... Στην Τουρκία αυτά τα μέρη τα λένε λευκά κελιά και είναι σχεδιασμένα για να τρελαίνουν όποιον βρίσκεται μέσα. Στα ελληνικά σχολεία άραγε τι στόχο έχουν;
"Όποιον δω λοιπόν να γράφει σε θρανίο, θα φύγει!" λέει θριαμβευτικά την τελευταία του λέξη ο ανεκδιήγητος καθηγητής.
Σκοπεύει μάλλον να διώξει όλο το σχολείο.
Μην προσπαθείτε να καταπολεμήσετε τα συμπτώματα, αλλά τα αίτια. Προφανώς υπάρχει ακόμα μια σταλιά φαντασίας και σκέψης κάπου στο βάθος του μυαλού μας. Με λίγη παραπάνω προσπάθεια, ίσως εξαφανιστεί και αυτή. Μόνο τότε τα θρανία θα ασπρίσουν ξανά.

18 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Πες στον καθηγητη σου να κανει περισσοτερο σεξ...
Θα καταλαβει...

Ανώνυμος είπε...

Ολοι οι καθηγητες πειραγμενοι ειναι? μηπως θα πρεπε να τους κανουν κανα τεστ πριν τους βαλουν στις ταξεις???

Φανή είπε...

Σχεδον ολοι οι καθηγητες ετσι ειναι..και οταν πας να κανεις κατι για να αλλαξεις αυτη την ηλιθια κατασταση σε λενε αλητη και κακομαθημενο, θα το παω λιγο πισω το θεμα για να σου τεκμηριωσω αυτο που σου λεω, θυμησου τις καταληψεις, θελαμε να κανουμε λιγο καλυτερο το δικο μας 'λευκο κελι' και μας κατηγορησαν για ο,τι κακο και στραβο γινοταν εκεινη την περιοδο..!

evlampia είπε...

Νταξει μην περιμενετε να σας πει και μπραβο που "καταστρεφετε σχολικη περιουσια". Και να θελει, η θεση του δεν το επιτρεπει. Οπως και η φυση των παιδιων δεν τους επιτρεπει να σταματησουν να γραφουν πανω στα θρανια,και ουτε πρεπει.Ποτε!
μονο προσεχε μη σε δουν :)

Sunflyer είπε...

@πρέζα tv: Τώρα που το λες...

@anonymous: Ένας από τους κυριότερους λόγους της "απεργίας" τους, ήταν να μην τους αξιολογούν.

@φανή: Οι απ' έξω όμως, που μαθαίνουν για την κατάσταση από τον καναπέ τους, δεν ξέρουν ότι οι "κακομαθημένοι αλήτες" είναι αυτοί ακριβώς που κάνουν όλο τον αγώνα... Ξέρουν μόνο οι μισοί να στέλνουν τα παιδιά τους στις συνελεύσεις να ψηφίζουν "υπέρ" και να αισθάνονται περήφανοι που μπορούν να στριμώξουν μερικά ακόμα ιδιαίτερα όσο προλαβαίνουν και οι άλλοι μισοί να σπάνε τα λουκέτα για να "μη χαθεί η ύλη"...

@μελίνα: Μα δε λέω αυτό... Οι περισσότεροι όμως είναι μανιακοί! Και στην τελική σιγά την καταστροφή, δεν τα σπάμε ούτε τα καίμε...

evlampia είπε...

ναι βρε,γιαυτο το εβαλα σε εισαγωγικα. Αλλα μη ξεχνας οτι οι περισσοτεροι αυτο το θεαμα το βλεπουν σόλη τους τη ζωη :P τΟΥς εχει μεινει τραυμα :P

εννοειται πως δεν υπερασπιζομαι τους καθηγητες, ειναι λιγο υστερικοι,καντε υπομονη,σε καποια φαση της ζωης σας δε θα θυμαστε ουτε τα ονοματα ουτε τις φατσες τους.

Διαβασα ολο το μπλογκ σε μια μερα, και θυμηθηκα τα νιατα μου! ειναι αστειο το ποσο σοβαρα σου φαινονται μερικα πραγματα οταν εισαι μικρος,και πως αλλαζει η αντιληψη σου οσο μεγαλωνεις...
Παντως για την ηλικια σου μικρε φαινεσαι πολυ ωριμος! Συγχαρητηρια για το μπλογκ,να γραφεις πιο συχνα να σε διαβαζουμε. και η συν μπλογκερ βεβαιως βεβαιως :)

Φανή είπε...

το εχω πει πολλες φορες, ισως να το εχω αναφερει και στην blogοσφαιρα, η αληθεια της τηλεορασης απεχει πολυ απο την αληθεια της πραγματικοτητας..
εκτος απο αυτο που λες, αυτοι οι κακομαθημενοι αλητες, κερδισαν και κερδιζουν πραγματα που τα χρησιμοποιουν και τα παιδια οσων καθονται και μας κατηγορουν..
εμας παραλιγο να μην μας πανε 3ημερα λογο καταληψεων..καλα, δεν χρειαζεται να πω οτι μας εκοψαν εκπαιδευτικες, περιπατους και ο,τι αλλο καναμε..
(το πηγαμε αλλου τωρα, sorry κι ολας γιατι εγω το ξεκινησα)

Kostas-Farao (slash) είπε...

Τα ίδια μου λένε και μένα! Αλλά γραμένους του έχω. μου αρέσει να γραφω συνθήματα στο θρανίο μου και θα γράφω είτε τους αρέσει είτε όχι. Δοκιμάστε να γράψετε όλοι στα θρανία σας έτσι για σπάσιμο. Βέβαια αποκλείετε να διώξουν 25 παιδιά απο την τάξη.

ka8y είπε...

Αγαπητέ μου το τύπωσα και το έβαλα στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου μου.


Όχι, να τα βλέπει αυτά η διευθύντρια που έδωσε διαλυτικό στα παιδιά να καθαρίσουν τα θρανία και ένα παιδί το τρέχαμε στα νοσοκομεία...

(Ρε μπας και πρέπει να ξαναγίνω μαθήτρια?)

Sunflyer είπε...

@μελίνα: Αν πιάσουμε τα τραύματα που μας βγάζουν κάθε μέρα οι καθηγητές... :Ρ
Ευχαριστώ πολύ :) Γράφω όποτε έχω χρόνο και έμπνευση, ένα δυστυχώς σπάνιο συνδυασμό... :/

@φανή: Εμάς ήταν τόσο περήφανοι για τη μεγάλη τους επιτυχία να διαλύσουν την κατάληψη (το εννοώ, μιλάμε για ΠΟΛΥ κόρδωμα) που δεν μας απείλησαν με περαιτέρω περικοπές στις ήδη μειωμένες εκδρομές που παραδοσιακά κάνει το συγκεκριμένο σχολείο...

@κώστας: Εννοείται ότι την επόμενη τα θρανία ήταν ξανά γεμάτα ;) Είναι πάντα πολύ "επιλεκτικοί" στο ποιους διώχνουν για "παραδειγματισμό"...

@κάθυ: Επειγόντως! Ή αν δεν τα καταφέρεις, έλα στο σχολείο μου! :))) Και πολλά συγχαρητήρια για το θάρρος σου, στο δικό μου σχολείο οι καθηγητές τον φοβούνται γελοιωδώς το διευθυντή...

Glow Sticks είπε...

Η έλλειψη φαντασίας στους σημερινούς μαθητές είναι περιορισμένη και έκδηλα επηρεασμένη. Παράδειγμα ο τρόπος ένδυσης. Σαν μαλακοπυτουρόγερος τα είπα αλλά τεσπά. Πέρνα από το chat μου για να πούμε καμιά βλακία.

YO!Reeka's είπε...

ελα μωρέ έτσι τα λένε....

Bitch Girl είπε...

την επόμενη φορά επικαλεστείτε το (παλιό -και αλλαγμένο λίγο για την περίσταση- γκράφιτι) "αν ο Θεός ήθελε να γράφουμε μόνο σε χαρτί δε θα έδινε τις 10 εντολές γραμμένες σε πέτρα" ;)

Μαύρο πρόβατο είπε...

Ευχές!
Τίποτα ενδιαφέρον στις διακοπές;

Ανώνυμος είπε...

ma pou einai to touvlaki????????

.liketobite είπε...

Στα δικά μου χρόνια ανταλλάσαμε γραπτά μηνύματα (στιχάκια, ρητά και ότι άλλο μας ερχόνταν στο κεφάλι) μέσω των θρανίων, με τα παιδιά της αντίθετης βάρδιας (πρωινά - απογευματινά τμήματα) κι έτσι γνωρίζαμε και καμία κοπελιά.

Πάντως χαίρομαι που έπεσα πάνω στο blog σου. Και χαίρομαι περισσότερο που φαίνεται πως με το πνεύμα σου ανατρέπεις τή 'κενή' εντύπωση που είχα/έχω για τα σημερινά παιδιά.

elenitsa! είπε...

xaxaxa
ετσι πρεζα ετσι!!!!

τουβλακι μου τοσα χαλια μερνας μαναρι μου εκει που σπουδαζεις?

Sunflyer είπε...

@drizzt: Δεν πειράζει, δείχνεις ωριμότητα! Περνάω πότε-πότε αλλά δε σε πετυχαίνω :(

@γιωρίκας: Μακάρι...

@bitch girl: Σωστήηηηη θα το γράψω στο θρανίο :)

@μαύρο πρόβατο: Ανταποδίδω. Λίγα πράγματα.

@stelal: Στον κόσμο μου :/

@liketobite: Και τώρα επικοινωνούμε μέσω των θρανίων, στις κοινόχρηστες αίθουσες. Ένα από τα λίγα πράγματα που δεν αντικατέστησαν τα κινητά :) Πάντως δε θα σου συνιστούσα να αλλάξεις γνώμη για τη γενιά μου, κι εγώ τη χειρότερη έχω.

@elenitsa: Αν σπούδαζα θα είχα ήδη φύγει! Μαθητεύω απλώς...

eXTReMe Tracker