Σάββατο, Φεβρουαρίου 03, 2007

Κάτω από το χαλάκι

Ανάμεσα στο προαναφερθέν σπίτι και το δικό μου υπάρχει μια περιοχή στην οποία σύμφωνα με τις γιαγιάδες μας γίνονται σημεία και τέρατα. Μία από αυτές ισχυρίζεται ότι είδε κάποτε μια πεταμένη σύριγγα, δεν θυμάται όμως αν ήταν το '54 ή το '83 (καταραμένο Ένταμ). Οι υπόλοιπες, πολύ πιο πειστικά, ισχυρίζονται ότι κάπου εκεί βρίσκεται το πιο in φαντασματομπάρ (highest quality spooky entertainment since the Middle Ages). Όταν λοιπόν ανακοίνωσα την πρόθεσή μου να καλύψω την τεράστια διαδρομή των 15 λεπτών με τα πόδια, έπεσαν όλοι πάνω μου για να με μεταπείσουν. Η οικοδέσποινα με αποχαιρέτησε με μια υποψία δακρύων στα μάτια.
-Καλά, δε φοβάσαι; ρώτησε ο κολλητός μου στο δρόμο.
-Τι να φοβηθώ μωρέ στο κωλοχωριό;
-Α ναι, ξέχασα, εσύ είσαι από την Αθήνα (και μια που το θυμήθηκα τι δουλειά έχεις στα ιερά τούτα χώματα παλιοκιτρινιάρη;).
-Υπάρχει πρόβλημα; (Το ξέρω ότι υπάρχει αλλά να μη ρωτήσω;)
-Μπορεί εδώ να είναι χωριό, εκεί όμως είναι μπουρδέλο.
-Ο κόσμος περνάει καλύτερα στα μπουρδέλα από ότι στα χωριά.
-Άσε με κι εσύ, που κυκλοφορούν όλοι οι παράλυτοι, οι παραμορφωμένοι, τα φρικιά, οι αδερφές...
Πρώτο προειδοποητικό λαμπάκι.
-Για πού λέμε τώρα;
-Για την Αθήνα. Είχα πάει. (Προσέξτε τον υπερσυντέλικο! Σαν να λέμε στο μακρινό αμαρτωλό παρελθόν του.)
Πολλά προειδοποιητικά λαμπάκια.
-Ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημά μας να κυκλοφορούν;
-Όποιος θέλει να βγαίνει στο δρόμο σα να μη συμβαίνει τίποτα;
Εεε... Άρθρα 4 και 5 του Συντάγματος, 5, 8 και 14 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και άρθρο 2 του 4ου πρωτοκόλλου της, 1 και 4 της Διακύρηξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη... Ή μήπως ανέβασα το επίπεδο πιο ψηλά απ' ότι αντέχει το ηλίθο μικρό κεφαλάκι σου;
-Αν αυτοί δεν έχουν πρόβλημα, εσένα τι σε πειράζουν;
-Αυτοί αισθάνονται καλά, εσύ αισθάνεσαι καλά να βγαίνεις έξω και να βλέπεις τον καθένα;

Συμπύκνωσε σε μία φράση αυτά ακριβώς που δεν αντέχω να βλέπω γύρω μου καθημερινά στη μικρό, κλειστό αυτό μέρος, που όσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και πιο αφιλόξενο. Τα ήξερα, ήταν όμως ο τελευταίος άνθρωπος από τον οποίο περίμενα να τα ακούσω. Και πόνεσα.

12 σχόλια:

Glow Sticks είπε...

Άμα είναι μερικοί γίνονται όλοι... Πάντα έτσι γίνεται στην ηλικία μας.

Sunflyer είπε...

Αρκεί να μη γίνω κι εγώ σιγά-σιγά :/

holidays in the sun είπε...

τοπικη οργανωση λα.ο.ς εχει η απαισια μικρη επαρχιακη πολη?καμμια χρυση αυγη?γιατι κοινο σιγουρα εχει...ακου να βγαινουμε ολοι στον κοσμο οπως ειμαστε..τι το καναμε?

Sunflyer είπε...

Δεν κατάλαβες καθόλου καλά... Ο συγκεκριμένος αυτοπροσδιορίζεται ως σφοδρός εχθρός του Λαος και αριστερός. Για να απαντήσω στην ερώτησή σου πάντως, φυσικά και έχουμε, οι ντόπιοι όμως είναι τόσο γελοιωδώς κονφορμιστές που δεν αφήνουν το κόμμα των πατεράδων τους ούτε για αυτό που πραγματικά πιστεύουν...

holidays in the sun είπε...

αριστερος αυτοπροσδιοριζεται?....τι να πω...ποσο αριστερος?πολυ?γιατι τα ακρα δεν απεχουν μεταξυ τους

Sunflyer είπε...

Το ξέρω, αλλά δεν είναι τέτοια περίπτωση, δεν είναι πολιτικοποιημένο το παιδί... Απλά θα διάβασε σε κανένα φυλλάδιο μερικές βασικές αρχές της Αριστεράς και θα του άρεσαν, τίποτα παραπάνω.

Glow Sticks είπε...

Πρόσφατα πήρα ένα φυλλάδιο για το άρθρο 16 και την αναθεώρηση του και το έδωσα πίσω και του είπα πως κάτι τέτοιο σε έναν πολιτικά τυφλό δεν μπορεί να πει τίποτα, είναι πεταμένο. Τουλάχιστον εγώ μπορεί να μην είμαι τυφλός αλλά δεν βλέπω σωστά, δεν έχω προσωπική άποψη. Το παν είναι να ξέρεις τι είσαι διότι άμα το παίζεις και παίξει καμιά σχετική κατάσταση θα φανεί το τι είσαι πραγματικά.

Ανώνυμος είπε...

αχαχα!!!Τώρα απαγορεύεται να κυκλοφορούμε εεεεεε?????????Καλά τα έλεγα εγώ ότι από την επαρχία για να πας στην Αθήνα(και το αντίστροφο)χρειάζεται διαβατήριο!!!Γιατί είναι 2 τελείως διαφορετικοί κόσμοι...και πού ξέρεις,μπορεί να σ'επηρρεάσουν οι βλάχοι και να βάλεις την κάπα σου(η οποία σημειωτέων ήταν της μόδας το 1821,καφέ με πορτοκαλί φλούο ριγέ)και να το παίξεις γιδοβοσκός!!!Καλά κάνω και δε θέλω να ξαναπατήσω Μυτιλήνη!!!ρε ουστ...
Σίσσυ

holidays in the sun είπε...

drizzt de sumfono.η πολιτικη δεν ειναι δουλεια των ειδικων,και η αποψη ειναι δικαιωμα και καθηκον ολων.κι αν δε βλεπεις καλα-τυφλος φαινεται πως δεν εισαι-ειναι στο χερι σου,αφου εχεις και το οπλο του internet,να διορθωσεις τα "γυαλια" σου.αν διαβασεις δυο φυλλαδια απο αντιθετες πλευρες βλεπεις με ποιο συμφωνεις και ποιο συμφερει ποιον.το να αρνεισαι να διαβασεις ή να ακουσεις σε περιοριζει.μια αρχη χρειαζεται..

Glow Sticks είπε...

Έχω ψιλοψαχτεί αλλά δεν έχω πάρει μέρος ακόμα

YO!Reeka's είπε...

να βγαίνεις έξω και να βλέπεις τον καθένα; φρικκώδης ατάκα!

Sunflyer είπε...

@sissy: Εσένα ειδικά μέσα θα σε έκλεινε :Ρ Επίσης εγώ έλεγα ότι τι να σου κάνει το διαβατήριο, θέλεις εκπαίδευση αστροναύτη... (Πάλι χαθήκαμε :()

@drizzt: Σου έγραψα στο δικό σου μπλογκ...

@γιωρίκα: Και μόνο που το σκέφτομαι ανατριχιάζω!

eXTReMe Tracker