Παρασκευή, Φεβρουαρίου 02, 2007

Άλλος για βόλεμα;

Μάζωξη τριμελούς παρέας σε σπίτι μέλους της με πατέρα μπάτσο. Αράζουμε ήσυχα-ήσυχα (τρόπος του λέγειν) στο σαλόνι, όταν εισβάλλει ο προαναφερθείς μπάτσος, στρογγυλοκάθεται και μας ανοίγει κουβέντα περί επαγγελματικού προσανατολισμού, με την ελπίδα να ταρακουνήσει το αχαΐρευτο βλαστάρι του που στην ώριμη ηλικία των 15 ετών δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα κάνει στη ζωή του. Με σκυμμένο το κεφάλι ομολογώ χαμηλόφωνα ότι είμαι εξίσου αχαΐρευτος. Με κοιτάει περιφρονητικά και στρέφεται στον τρίτο.
-Δάσκαλος!
Ο μπάτσος παθαίνει ντελίριο.
-Μπράβο παιδί μου! Χαίρομαι που έχεις στόχους για τη ζωή σου! Καλύτερα από όλους μας θα τη βγάλεις! Θα διοριστείς κάπου, θα πάρεις καλά λεφτά, θα βρεις και κανένα καλό τεκνό να παντρευτείς, θα κάνετε και μερικά κουτσούβελα να τα χαίρεστε... Μπράβο!

Σιχάθηκα. Με όλο το σεβασμό για τους δασκάλους και το λειτούργημά τους... σιχάθηκα.

5 σχόλια:

Bitch Girl είπε...

"Don’t feel guilty if you don’t know what you want to do with your
life…the most interesting people I know didn’t know at 22 what they
wanted to do with their lives, some of the most interesting 40 year
olds I know still don’t." που λέει κι ο ποιητής ;)

Glow Sticks είπε...

Φίλε είναι όντως σκατά το συμβάν αλλά όπως και μα το κάνουμε έχει δίκιο... Τώρα το ότι όλοι αυτοί μετά θα διδάσκουνε είναι 1 πρόβλημα...

Αταίριαστος είπε...

"Δηλαδή ρε μπάρμπα" έπρεπε να του πείτε "αν δεν διοριστούμε κάπου δεν μπορούμε να βρούμε ένα τεκνό να παντρευτούμε, ούτε να κάνουμε κουτσούβελα να τα χαιρόμαστε;"

Sunflyer είπε...

@bitch girl: Σωστό :))) Ελπίζω πάντως μέχρι τα 40 να το έχω βρει :Ρ

@drizzt: Σάμπως η τωρινή γενιά πήγε να διδάξει από κανένα ιδανικό;

@αταίριαστος: Όπως και να το κάνουμε, ο διορισμός σου δίνει ένα άλλο γόητρο.

Φανή είπε...

ναι..να καθομαστε να παρακαλαμε μια ζωη καταπατωντας καθε στοιχειο αξιοπρεπειας για μια καλη θεση στο δημοσιο.. 'πουληθειτε και δεν θα χασετε' μας ειχε πει μια καθηγητρια στο γυμνασιο..

eXTReMe Tracker